Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Příspěvekod Janda » stř lis 08, 2006 11:54 pm

Ahojky všichni, konečně mám počítač-sláva, sláva,sláva...už pár dní jsme ho měli doma-(nakonec jsme museli pořídit úplně nový) ale ještě pár dní trvalo než nám připojili internet-byl v tom taky nějaký zádrhel.
Zítra se od počítače nehnu a zahltím vás příspěvky a mailíky :) .
Ještě že jsem byla ve spojení s Mončou a všechny novinky mi říkala- Alenko, myslela jsem na tebe,tvoje testy a výsledky-až budeš vědět, hned napiš, ale s takovou podporou co jsi od všech měla to musí být lepší viď?
Mony, ty víš, že jsem na tebe myslela, aby se ti v práci dařilo, ale hlavně líbilo- a to snad dopadlo...
Jani, co Lucinka? (podle mě endometroiza s Lupusem nesouvidí, ale poptám se v práci lékařů) A co pejsci?-doufám, že mi ukážeš fotky, až se zase uvidíme :) .
Vím že jsi posílala po Monče, že ji mám dát tvoji adresu, ale já je zatím nemám, promiň- v tom novém počítači nemám kontakty-všechny se smazaly, nebo ztratily při kopírovaní nebo kdo ví, ale zatím se nám je nepodařilo najít. Proto tě prosím napiš mi mailíka-jen abych věděla tvou adresu, pak ji hned přepošlu Monče...
Báro doufám, že se ti v Čechách líbilo-mile jsi mě překvapila tím, že některé suroviny na dort, se dají koupit jen u nás..
V pátek jdu poprvé po 10 dnech do práce-měla jsem první neschopenku, ale já ji nechtěla-o tom napíšu až zítra, nebo vás zahltím hned první den :lol:
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Jana » čtv lis 09, 2006 1:42 pm

Jando moc Tě zdravím po delší době a doufám, že nová technika bude pracovat na 100%. Přírůstky čekáme koncem týdne, tak jak budou na světe dáme fotky na náše www stránky. Lucinku jsem si z nemocnice přivezla domů, ještě není ve své kůži, ale věřím, že se rychle zotaví. Píši jenom rychlý pozdrávek. Mějte se bezva.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » čtv lis 09, 2006 3:07 pm

Ahoj Jani,díky, taky doufám, že nová technika nezklame a pár let to zase poběží, tak jak má...Vyřiď Lucince, že jí moc pozdravuju a jestli jí budou nabízet lázně, tak ať se tomu vůbec nebrání a jede. Já jsem byla po odstranění dělohy ve Františkových lázních a bylo to bezva. Jenom se mi tenkrát hrozně stýskalo, protože Šimonovi bylo půl roku a Kamče 4 roky, tak mi děsně ty čtyři týdny chyběli.
Jani, kdy jedeš na kontrolu do H.K.? Já tam mám cestu 21. listopadu a pak ještě 22.-takže dva dny po sobě-moc nadšená nejsem, protože tak nemám ráda cestování...
Ještě že jdu už zítra do práce-na kožní, protože jsem se tak osypala po antibiotikách, že to zrovna někomu ukážu :o
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Alenka

Příspěvekod Alenka K. » čtv lis 09, 2006 6:20 pm

tak jsem se dlouho neozvala...omlouvam se ale nejak...bylo toho moc.....a porad je. Byla moc zima. tak jsem nechtela nechat stenata venku...tak bydleli v koupelne a pokoji s monitorem, ktery je hned vedle a nejsou mezi nimi dvere. Puvodne jsem myslela, ze budou zit v koupelne a do druhe dala hadry a noviny....oni mysleli jinak. No vysledek....silenej.....silenej silenej.....navic nasli jak odtud vylezt, takze rano jsem je nachazela po cele kuchyni a pokoji....ksou jim tri tydny a budou to velici psi....ted bych je odhadla tak na dobra tri kila kazdeho, krome drobne fenky.
Jinak jedno uz jsme dali pryc holcicku, do dobre rodiny, k Olinove kamaradce. a tak je to aspon o jednoho min.Uz zerou sami, dokonce rvou maso, jedi psi granule namocene v mlicku, dalam jim milupu, to je kasicka po deti....Bella moc kojit nemuze, i kdyz drapky strihame, maji jeste zoubky....a drapky nestaci strihat jednou za tyden jak jsem se docetla.. strihali jsme je kazdy druhy den a stejne ji rvali do krve......
No a ja jsem uklizela, uklizela uklizela.....do toho mi prestala odtekat voda z vany, ze studny tekla zluta voda....v dalsim dome nejde jeste porad voda vubec.....proste vsechno se delo jako normalne kdyz je zenska doma sama. A do toho teploty 35 az 40 pod nulou....citim se vycerpana. Z nemocnice nic nevim...no ale taky jak bych mohla, nebyla jsem za poslednich 14 dni ani zjistit hustotu krve...Misha se naposledy ozval z Kambodzi, Kennedy je momentalne v Texasu, jsem rada ze se mu podarilo tam jet. Je tam svetovy potlach, rada bych jela taky...ale stenata...Olin..navic se bojim ted cestovani....ale fakt je ze je to na mne moc.
Jinak Jando jsem moc rada ze ams komp v poradku, Jani tobe preju krasna stenatka....klidna a mirna a ne takove gaunery jako mam ja....ten koberec snad mohu vyhodit:( Holky opatrujte se ja se jdu konecne v klidu vykoupat.......aniz by na mne ziralo 6 zvedavych stenat!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko

Příspěvekod Bara » čtv lis 09, 2006 8:59 pm

No, uz jsem si myslela, ze jsi se nekam ztratila ???Teda umim si ten binec s temi stenaty predstavit, jeste ze to neni u me, ha, ha, ha. Ale ja mam zase syna bordelare, ktery vsechno vytaha, nic neuklidi a je neporadnej, takze jsme na tom stejne. Uz aby se ozenil a vychovavala ho nejaka jina, me se to proste nedari.

Tak u vas jsou takove mrazy? To me se zblaznila na zahrade juka (Alenko to je kytka) a je momentalne v plnem kvetu. Predstav si, ze je to takovy stvol asi pul metrovy a ten je plny velkych, bilych zvonku. A jeste dokvetaji posledni ruze.
Jinak obchody se zacinaji plnit vanocni atmosferou, pomalu se to zacne i nam vtirat do myslenek. Ted momentalne premyslim, jestli letos budu nebo nebudu pect cukrovi. Loni jsem pekla nekolik druhu, tady to neni tradice a vsechno se to da koupit. Pavel ma rad slepovane linecke, tak asi jenom to a mam pytlik kokosu, tak nejake rohlicky. Loni jsem ho hodne rozdala, tak to letos zredukuju. Misto casu u peceni doctu radeji peknou knizku, ke ktere se nejak nemuzu dostat. A vis co se rika? Dobreho pomalu, tak toho se budu cele Vanoce drzet.
Hele, pijes porad ten caj ???? Mas ho jeste dost? Nemam priposlat?
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru a holky

Příspěvekod Alenka K. » pát lis 10, 2006 3:51 pm

no jestli ti syn cura a kaka kde mu napadne tak jsme na tom fakt stejne:)
Ale jinak....no vcera jsem uklidila trosku. dneska se do toho pustim znovu. Zitra ma Misha narozeniny.....tak na nej porad myslim. Neozvlalse uz zase asi tyden. Posledne napsal par radku o ceste autobusem z Thajska do Kambodzy. Muselo to byt dost drsne, precpany autobus, 130 kilaku jeli sest hodin, zadna klimatizace v autobuse. No ale aspon z toho neco ma:) Jeli do Anchor Watu, doufam, ze se jim to bude libit. Ja bych tam jela hned.....
Dneska je 32 pod nulou, za chvili pro mne projde Audrey a pojedu s ni do mesta udelat pradlo a nakoupit, posta, banka....atd atd....snad mi vyjde se stavit u doktora, ale nevim. Mela bych.
Stenatum jsem jak jsem pocitala je mesic.....takze to uz je fakt OK je davat pomalu pryc. Musim je vyfotit a dat na postu. To se tady dela, kdyz se neco dava, prodava, kupuje,pronajima...veskere akce.....tak centrum udalosti je posta. No tak snad jsem dala dohromady vsechny ucty...ja to nenavidim delat......
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Jando

Příspěvekod Bara » pát lis 10, 2006 8:39 pm

Vis, ona tady v Holandsku neni takova zvyklost pect kolace, buchty a dorty. Tady se tyhle dobroty vetsinou objednavaji u pekare-cukrare. Takovy vyber zakusku a nacincanych dortu tady ani neni videt. Takze krome polohrube a hrube mouky, vozim z Cech jeste mouckovy cukr, ten je tady pouze v malinkem baleni na pocukrovani, dale ty obycejne pudinky, ktere se vari v mlece - jsou tadu vsechny mozne, ale tyhle ne. Nekdy i ty mekke tvarohy, protoze tady jsou moooc mokre a tvrdy tvaroh tady nemaji vubec. Takove ingredience jako orechy, mak, kokos, ruzna sypani tady jsou, ale v malych balenich a drahe, proto jako spravna hospodynka je vozim z Cech nebo z Nemecka, protoze tam se pece snad jeste vic nez v Cechach. Ale je jeste vic veci, ktere tady nejsou jako napr. uzene maso, vyskvarene sadlo, jitrnice a jelitka, kefir.
Takze kdyz jedu do Cech, vezu veci co vy tam nemate a nazpatek zase co my nemame. A tak je to porad dokola.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Janda » ned lis 12, 2006 4:08 pm

Ahoj Baro, tak to jsi me prekvapila. To jsem vazne nevedela,ze takove suroviny na peceni nekde ani nemaji. Nejvic mi ovsem vyrazila dech mouka. Vim,ze nekde nevyrabi hrubou mouku. Ale co my bychom si bez ni pocali. Pravda je,ze ty ,,typicke ceske knedliky", ktere z ni delame,se taky vsude nedelaji.
A co vozis ty k nam? Ja bych to tipla na nejake druhy ovoce a zeleniny. Nektere se daji koupit jenom ve velkych mestech, v supermarketech.
Jeste k tomu cukrovi-u nas uz se daji taky koupit hotove zabaleno krabicky,kde je nekolik druhu.Vetsinou jsou i docela dobry.
Ale ja zatim stale pecu-to vis deti..vzdycky mi desne pomahaji. Pak stejne dlouho jako jsme pekli, tak ja uklizim- mouka je uplne vsude...ale stoji to za to. Taky jim to asi jeste vic chutna, protoze vloni to do vanoc skoro vsechno snedly. Letos uz chodim do prace, tak to asi taky nebudu moc prehanet a upecu min druhu a pak to zamknu do komory, aby to vydrzelo alespon do Stedreho dne :)
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Jando

Příspěvekod Bara » ned lis 12, 2006 8:21 pm

Tak u me je to vzdycky jako stehovani narodu. Samozrejme ze vozim holandsky syr. Vis, ten co se koupi u vas v obchodech, to je sice holandsky syr, ale asi hodne zalezi na kupujicim a prodavajicim meziclanku, takze podle me zkusenosti, to neni ten nejlepsi. Tak ja vozim podle mne ten dobrejsi. Podle doby zrani je mlady, lehce ulezeny, ulezeny, extra ulezeny, stary a pres rok stary. Kazdy je svou chuti typicky a vhodny pro dalsi moznou upravu. Pak vozim stroopwafels. To je sladka holandska specialita. Jsou to slabe (asi 5mm) kolacky od velikosti palacinky az po jednohubku z krehouckeho testa. Na rozpaleny plat do formy se da kulicka testa a tence se rozplacne, na to se potre husty karamelovy nebo maslovo-medovy sirup, priklopi se dalsi placickou a druhym rozpalenym platem se spoji a v minute upecou. Kdyz do ni kousnes, tak jsou krehke, ale ten sirup se trochu na skusu tahne. No a v puse na jazyku je to hotovy raj. I kdyz je to kaloricka bomba, musim je vozit vsem znamym, pratelum a rodine. Taham je na kila. No a na podzim zase cibulky zajimavych tulipanu a dalsich jarnich krasotinek. Pro mamiku cekankove puky, protoze ty co jsou u vas k dostani jsou male a takove neduzive.
Supermarkety rostou v Cechach jako houby po desti, vetsinou do mega rozmeru a momentalni nabidka je tak velka a siroka, ze uz mate k dostani skoro vsechno. Dulezite je na vsechna ta lakadla mit dost penez.....
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Jana » ned lis 12, 2006 9:03 pm

Ahoj děvčata, dnes opravdu jenom krátce. Od pátku jsem pořádně nespala. Belinka měla velice těžký porod nakonec rodila císařským řezem. Máme dva kluky a jednu psí slečnu, ale také měli namále. Jsem šťastná, že se veterinářům podařilo Belušku i štěňátka zachránit. Jedno leželo napříč v děloze a tím bránilo normálnímu porodu. Jinak to jsou pořádní macínci každý váží 24 dkg, což je u tak malého plemene rarita. Jando já jedu do HK na plícní 22.11. Mám tam být 9.30, ale nebudu mít mnoho času, protože budu spěchat za Belinkou a štěňátky. Během týdne dáme fotky na www stránky. Alenko to Tvoje psí nadělení skoro vypadá jako domácí pohroma, vydrž!! :lol: :lol: Jsou to zlatá a čestná stvoření a zaslouží si lásku. Mony doufám, že u Tebe je vše v pořádku. Sleduji Báro, že jsi milovnicí květin, tak to máme stejný koníček. Moc Vás všechny zdravím.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Jani

Příspěvekod Alenka K. » pon lis 13, 2006 3:43 pm

tak teda to muselo byt hrozne. Me by ani nenapadlo, ze by fenka mohla mit takove potize. Jsem moc rada, ze to takhle dopadlo a ze byl veterinar po ruce.
Tady jsme driv nemeli veterinare vubec ted tu byva pres leto, na zimu veteinou jezdi pryc. A to pak kdyz se neco stane.....vzpominam si, jak jednou nase Kala byla tehotna...a najednou z ni zacal jit hnis. Volali jsme veterinare ve Whitehorsu co mame delat (mistni zubar ktery se trochu veterinou z nutnosti zabyval si nevedel rady) a tam nam rekli, ze musi nutne na operaci, ze jinak zemre.
Tak jsem jela vzala Kalu, pribalila Belku (kdyz uz jedu k veterinari tak at se na ni kouknout taky, protoze mela take nejake problemy, uz ani nevim
jake. A jeste s kamoskou (Kennedy se staral o maleho Mishu jsme vyrrazily smer Whitehorse. Vzala jsem sebou Sue v nadeji ze budeme obe ridit....po ceste jsem zjistila ze Sue neumi jezdit se stardartem, takze mi moc nepomohla, ale aspon bylo s kym kecat. Takze se to kapku prodrazilo. Operace na Kale, (plod uvnitr zacal hnit. musela zustat v nemocnici pres noc, Belku si tam nechali taky) takze ucet byl asi 900 dolaru za obe, hotel na dva dny, benzin, jidlo....no vyslo to na 1500 jak nic. Ale nekdy proste nejde o penize. Manzel se ridi tim"musi to byt".

Tak jsem moc rada ze je Belinka v poradku asi se ted bude hojit, muze vubec kojit? Chudinka,,,,.zkusila si a panicka taky. Nejak mam pocit ze to bylo naposledy. vid?

inak jak my se stenatama. Ti co si vzali nasi prvni holcicku si prijeli jeste pro druhou. Nekdo jim totiz vcera zajel pejska co meli a tak ho chteli rychle nahradit. Budou tam mit obe krasnej zivot. No a jeden pejsek....ten tmavej, toho jsem zavezla zname co jeji pes nakryl Bellu.. Laska na prvni pohled. A kdyz jsem ji videla jak jez nej naprosto nadsena, jak ani nechce verit jak je krasnej a hned si ho nadsene odnesla domu, proste byla jsem stastna. Tak ted mame jeste tri. Jednoho si nechavame, jednoho si berou dva kluci odvedle ( a s tim mam fakt trochu problem, radeji bych ho dala do rodiny), ne ze by nebyli fajn ale....rodina je jistota..A zvlast rodiny ktere znam! No a fenecka je jeste volna. Takze uvidime.
Jani hodne stesti se psi rodinkou! A hlavne at se dostanou do dobrych rukou! Ale to uz ty se postaras!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Jando

Příspěvekod Alenka K. » pon lis 13, 2006 4:05 pm

stejny problem jako Bara mame vsichni. Mouka je asi nevetsi problem, vyresila jsem to....knedliky delam v pare a pouzivam hladkou mouku. V Americe maji Vondru, to je hruba mouka, ale je desne draha.
Nevim jak je to ve zbytku Kanady....tady na Yukonu jsme spis "back to basics", takze dorty a ruzne "kejky" pece skoro kazdej. A domaci chleba....coz je desny. S melasou...fuj! Mouckovy cukr....to muselo snad letos prijit z Holandska! najednou strasne podrazil. No ale na cukrovi ho potrebujes, ze jo? Tak jsem nakoupila ve Whitehorsu....stejne se prodrazil. Ceske pudinky taky nemame. Tvaroh jen slany takovy v syrovatce nebo v cem, jsou to male hrudky
Maslo neslane je taky dost drazsi nez neslane. A navic..do Ceska musime letet, takze neco moc vozit se neda. Potraviny se nesmi vozit vubec. No neco se podari...jako loveckej salam, polivky. koreni a tak. Tady kdyz kupuju majoranku tak mam pocit ze je smichana se zlatem, aspon podle ceny!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

chybicka se vloudi

Příspěvekod Alenka K. » pon lis 13, 2006 4:07 pm

maslo neslane je daleko drazsi nez slane!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » pon lis 13, 2006 8:58 pm

Alenko doufám, že vše zlé je za námi. Broučkové se mají čile k světu a Belinka je ta nejzlatější psí máma na světě. Když jsme s ní byli na veterině a tam ji operovali, tak jsem se modlila aby nám zachránili alespoň ji, protože je to naše zlatíčko. Naši veterináři mají zlaté ruce a zachránili Belinku i 3 malá štěstíčka. Koncem týdne dáme fotky na www stránky ať se můžete všichni potěšit. Belinka statečně kojí i když má přes celé bříško řez. Právě ji jdu omývat heřmánkem aby se to dobře hojilo. Ještě jména kluci se jmenují Barnie a Banjamin a holčinka Belami. Alenko prosím Tě až budeš listovat v chytrých knihách o lupusu podívej se mi jestli existuje souvislost mezi entometriozou a zrádným lupusem. Já jsem našla pouze strohou informaci, že se jedná také o autoimunitní deficit. Díky. A jak se má cestovatel?
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Jani jen narychlo

Příspěvekod Alenka K. » stř lis 15, 2006 5:20 am

moc blahopreju ze Belinka je v poradku a yi brouccei taky. Ja vecer moc nemuzu psat, ale divala jsem se na to na co ses ptala. Jennevim jestli myslis Endometriosis? nebo entometrosis? Jiste ze to ma sousislost ale to popisu priste jo? Ja vecery nemam dobre a tohle byl zase teda den!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
[CNW:Counter]