Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Baru

Příspěvekod Alenka K. » stř zář 27, 2006 8:18 pm

jsem rada, ze se ti fotky libi, je to Romy. A Romy je fantasticka fotografka prirody, fakt. Obdivuji ji...dokaze hodiny a hodiny sedet mezi komarama, blackflies, prodirat busi, aby mohla tohle vyfotit.. Tolik trpelivosti bych teda nemela. Dneska jsem toho moc nenaspala tak proto ta unava, ale ja se z toho zase dostanu, neboj. Dneska jdu za Gerardem. predtim jeste na pedikuru.
Je strasne mlha, vubec se to nezveda. K veceri prave krajim losa na gulas. K nemu asi ryzi. S knedlikem se mi nechce delat. Vcera jsme mluvili s Mishou zitra rano odleta do Frankfurtu. Olin jede tento vikend s rangerama do buse.....skoda. chtela jsem ho vzit na posledni cinskej bufet v Dawsonu. Tak jak to vypada pujdeme sami.....to snad neni mozne!!!!!! Ale radost mi to rozhodne nedela, je to takove divne. Moc divne......asi ti ani nestoji za to abychom sli.....
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Jando a proc proboha?

Příspěvekod Alenka K. » stř zář 27, 2006 8:38 pm

ty toho mas na krku daleko vic nez ja, Nakonec jsem ti psala, ze nechapu jak zvladas......a jsem moc rada ze jsi si mi postezovala. I kdyz bohuzel pomoct nemuzu i kdyz bych rada si treba na vikend vzala decka, aby sis odpocnula. Olin je s malejma deckama fantastickej. No ale nejak ten ocean mezi nama.....
Misha mel taky alergii na pleko, ale vysadili jsme ho na asi na tri roky (ani zmrzlinu, jenom sherbert) a pak uz byl v poradku a dneska mu mleko vubec nevadi. No a tak se budu ptat znovu...nemas tuseni kolik u vas stoji ta injekce? Jako zatim nikdy nepotreboval ani doktora ani antihistamin. Ale to vis.....clovek je rad si jistej......Tady ta injekce prijde bratru na 12o dolaru, urcite to u vas bude levnejsi. Myslis teda ze by ji ssebou mel mit?
Jinak uz je vecer tak jsi ten den nakonec zvladla:) A je streda uz se ten tyden lame! Clovek se musi necim utesit:)
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Jani C

Příspěvekod Alenka K. » stř zář 27, 2006 9:48 pm

Tak vidis, ze jsi to zvladla a urcite byli spokojeni s tim co jsi pripravila, vid? No a Roman doma taky zvladl, takze vsechno v poradku. S tim, ze jsi pak padla to je normalni, to fakt znam.....dokud musim tak to dru, ale jak uz nemusim tak mam reakci. To je treba po narocnych narozkach nebo navratu z Mexika, ci priletu do Ceska. Takze vy jezdite na konich? Tak to bych fakt brala! A Roman zvlada? Doobrej! Jinak Misha nakonec odjel.....desne chybi.....A je to fakt tezke!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko, tak tu jsem jeste jednou.

Příspěvekod Bara » stř zář 27, 2006 10:12 pm

Skoncil mi dneska hodne aktivni den. Zitra budu natirat na bilo takovou mensi zidku mezi nami a sousedy, uz potrebuje novou barvu jako sul. Ma byt jeste hezky den, tak to musim zvladnout.
Ted odpocivam, jsem unavena, ale s takovym hezkym pocitem. Divam se na belgicky program, davaji film The unbearable ligthness of being. Je to pribeh o ceske fotografce a lekari, rok 1968 - zabery z Vaclavaku z te doby, no a pak emigrovali do Vidne, problemy s praci atd. Ji se tam nelibilo, tak se sama vratila, on se za cas take vratil, no a v Cechach byli odsouzeni cistit ulice a myt vylohy a soustavne policejni stiny. Odjeli na venkov k pratelum, nejakou dobu tam ziji jakoby schovani, konci to tragicky, zabiji se v aute. Take jsou v tomto filmu velice dobre vystizene charaktery lidi - uredniku, kolegu v praci ....
Jedine co se mi na tomto filmu nelibi je, jak ukazuji fronty aut na rakouskych hranicich a mezi tim i lidi na vozech zaprazenych do koni, bedny se slepicema a husama, vesnicky tatkove na kolech, takove desne ubozacke. Nebyla jsem tam, tak to nemohu posoudit protoze jsem to na vlastni oci nevidela, ale myslim, ze tohle je trosku prehnane. Jinak se mi ten film libi. Uz jsem ho jednou videla.
Je jedenact vecer, dneska pujdu driv do postele, jeste si udelam caj. Hele jak ti chutna rooibos?? Ani jsi se nezminila, ale je zdravy!!
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » čtv zář 28, 2006 4:04 am

jo nesnesitelna lehkost byti od Milana Kundery. Teda ja jsem to nevidela, ale slysela jsem o tom. Caj jsem si vcera zapomela postavit a tak jsem ho dneska nemela. Ale ted uz je postavenej a podam zpravu. Hned rano po prvnim napiti, Ted jeste zavolame Mishovi s pujdu si lehnout s nejakym hezkym filmem. Cely Dawson se po nem pta. Myslim, ze vsichni budou sledovat jeho cestu. Snad abych to davala do mistnich novin!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » čtv zář 28, 2006 7:49 pm

Ahoj Alenko, Jando, Mony a všechna děvčata. Tak jsme konečně opět na přijmu a doufám, že na hodně dlouho. Pročítala jsem si poslední příspěvky abych byla trošku v obraze co je u vás všech nového. Alenko moc dobře chápu Tvé pocity, když se Misha vydal na cesty. Ono mateřské pouto je velice silné a my, poctivé maminy všechno vnímáme příliš citlivě. Z pohledu Mishy se vlastně vůbec nic neděje, protože se cítí velice dospělý a nezávislý. Oni tihle naši kluci a tím myslím i mého Frantíka vidí svět a život úplně z jiné perspektivy než my maminy. Chtějí a vlastně i mají právo vymanit se z našeho vlivu a jít životem svou cestou. Vím sama ze své zkušenosti, že mi rozum říkal nech ho jít, ale srdíčko bolelo. Vůbec se nestyď za své slzy a pobreč si, rozhodně v sobě nedus smutek, to příliš ubližuje Tobě samotné. Vím jaké to je čekat na každou zprávu, ale dnes je taková doba, že není problém komunikovat i přes oceán. Sama píšeš jak má Misha naplánovanou cestu po rodinných přátelích a to je určitá záruka bezpečí pro něho a klid pro Tebe. Misha je velice šikovný kluk a ve světě se určitě neztratí. Ještě k té jeho alergii na ryby, antihistaminové tablety většinou mají delší dobu nástupu v organismu, což mi jistě Janda potvrdí, ale pokud vím tak Dithiaden (tedy nevím jestli jsem kompletně název tohoto léku nezkomolila) je antihistamin, který zabírá velice rychle, možná by ho Misha mohl mít přibalený ve svém batohu. Jando porad. Já se pomalu dávám dohromady po svatbě. Bylo to pro mně opravdu dost náročné a stále jsem hodně unavená. Úplně se hrozím kontroly v Hradci, mimochodem jedu tam již 3. října. Svatba dopadla dobře a myslím si, že mladí budou mít velice pěkné vzpomínky. Fotografie ještě nemáme, protože fotograf musel odletět do zahraničí. Alenko, mám velkou radost z očekávaného štěněčího přírůstku jsem moc zvědavá kolik chlupáčků Belinka porodí. rozhodně se s takovou radostí poděl. Jinak i my jsme byli s naší Belinkou za Frodíčkem a tak čekáme jestli krytí bylo úspěšné. Každopádně dám vědět. Děvčata mějte se prima a odhánějte všechny zdravotní neduhy.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » čtv zář 28, 2006 9:06 pm

Dneska napíšu jen hodně krátce, protože jsem na návštěvě u ségry, tak se víc rozepíšu až budu doma na svém počítači...
Jani, máš pravdu- Dithiaden jsi napsala úplně správně, ale právě, že dýl trvá než zabere, tak se podává u slabších forem alergie, u silnějších alergií by se měli dávat spreye, nebo ty injekce-ty zabírají hodně rychle zvlášt, když se alergická reakce projevu problemy s dýcháním-dušení. S injekcemi teda nemám žádně zkušenosti, ale spreje máme doma, protože Šimon měl problémy po mléku- kašlala celou noc, když jsem na to přišla a začali jsme mu dávat spreje, pomohlo to....
Alenko, já bych mu ty injekce asi radši koupila, abys byla v klidu i ty, že je má pro případ nouze po ruce...
Ježíši to jsem se nakonec rozepsala-už musím běžet, všichni mě volají....ahojky v sobotu
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » sob zář 30, 2006 4:53 pm

predevsim ti musim rict ze ten caj mi chutna moc:) Fakt.....sklenicka tepleho caje hned rano je skvela! Mozna je trosku nahorklej ale to mi vubec nevadi:)
Takze diky moc! Jinak u nas studene rano, odjel mi i Olin.....dneska je cinsky bufet na zavirani restaurace, ale nepujdu. Udelam si varenou mrkvicku.
Olin je zase s rangerama. Pry tam kam jedou ma byt pres noc hodne hodne pod nulou. Neni to silenec? Ze se mu chce....ale on se jeste tesi! Takze budu mit klidnej den. Kennedy je tady ale odjede na Bear creek jeste uklizet svoje papiry, takze budu sama.Uz si pomalu zvykam.....
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Ahoj Jani

Příspěvekod Alenka K. » sob zář 30, 2006 5:31 pm

nenapsala jsi nam jak to dopadlo s Lucinkou a maminkou!!! Ja doufam, ze jsou obe v poradku!Jinak Misha mam pocit tu prvni etapu nezvladl. Mimochodem jedou jenom sami dva. Tim lip, dva lidi se nacpou vsude. Ted jsem v pohode, protoze mam s nim jeste denne spojeni. No tak prileteli do Frankfurtu. Hladovi. V letadle nedavali skoro zadne jidlo, pry jenom neco co by se dalo rict jako zakusek. Zvlast pro dva 19ti lete kluky!!!!!! Jeste pred nastupem do letadla si uvedomil, ze zapomel vschny kontakty ktere mel vyprintovane, u kamaradky ve Vancouveru. To byla prvni velka chyba. Na letisti sileli, protoze zjistili ze ti pitomi Nemci...predstavte si! pisou vsechno v nemcine! A kdyz se podivali na ceny tak zjistili ze hlad vubec nemaji a chteli uz jenom do Ceska. Jenze jim nejel autobus,tak se rozhodli jet vlakem! Kdyby mel sebou papir s kontaktama tak by vedel telefonni cislo na Lapa, ktery zije ve Frankfurtu.
Takhle jeli do Ceska vlakem...za 200 dolaru!!!!!
Nastesti pro ne prijel k vlaku svagr a odvezl je domu. Takze ted jsou v Praze u Kennedyho sestry a jeste tam budou asi tyden. Dneska sli probadavat prahu s jednom znamym. Tak bych si moc prala abv se jim libila! Zvlast Ilaj....jedine mesto ktere kdy videl byl Vanvouver! Ten je sice taky hezky....ale uplne jinak! Jeste dik za nazev toho leku, ja myslim, ze to by mu mohlo stacit......Dovedu si predstavit jak te ta svatba a vsechno kolem vycerpalo. Budu drzet palecky pri kontrole.
Nase Bella je uz tak tehotna ze nevim jak to pujde dal. To jeste ma aspon tyden! Jsem fakt moc zvedava a doufam, ze nebudou vsichni cerni! Ted si pripadam jako mama ktera se desi ze jeji dceruska bude mit dite s cernochem!!!!
Takze Jani aspon ti pejsci nam daji bejbatka:) Ty to mas jednodussi....tvoje Bela je slusna holka a zadna coura!!! S moji Bellou si fakt nejsem jista.......:(


. Já se pomalu dávám dohromady po svatbě. Bylo to pro mně opravdu dost náročné a stále jsem hodně unavená. Úplně se hrozím kontroly v Hradci, mimochodem jedu tam již 3. října. Svatba dopadla dobře a myslím si, že mladí budou mít velice pěkné vzpomínky. Fotografie ještě nemáme, protože fotograf musel odletět do zahraničí. Alenko, mám velkou radost z očekávaného štěněčího přírůstku jsem moc zvědavá kolik chlupáčků Belinka porodí. rozhodně se s takovou radostí poděl. Jinak i my jsme byli s naší Belinkou za Frodíčkem a tak čekáme jestli krytí bylo úspěšné. Každopádně dám vědět. Děvčata mějte se prima a odhánějte všechny zdravotní neduh
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

holky

Příspěvekod Alenka K. » sob zář 30, 2006 6:00 pm

jak jste si vsimly, je tu nove tema....lupus. Prosim vas....co kdo mate zajimaveho, dejte to do tehle rubriky!!!!! Pripadne jake jsou vase zkusenosti.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko

Příspěvekod Bara » sob zář 30, 2006 7:03 pm

To myslis ten caj ze jmeli, nebo rooibos? Ale protoze jsi mela v umyslu zacit tu kuru, tak asi jmeli, ze. Ja nemuzu rici, ze je nechutne osklivy, ale zrovna moc mi nechutna, je fakt ze ho piju denne sklenicku, ale nepiju ho po douskach jak doporucuji, ale frknu ho tam najednou, jako stamprdle. V te bylinkarske knizce take stoji, ze kdyby zeny pily denne jeden salek caje ze jmeli, nemely by ty zname a neprijemne problemy v obdobi prechodu. Tak to na sobe vyzkousim.

Alenko, kamaradi Pavla jeli v lete do Prahy a museli 3x prestupovat. Pred par roky jezdil denne vlak primo Amsterdam - Praha. Vyjizdel v 18. hodin, mel luzkove vagony a restauracni vagon. Ted je to zprivatizovane, hned podrazilo, primo se nejezdi, same zmeny a problemy. Kdyby byvali leteli, vyslo by to lacineji!! a usetrili by i spoustu casu. Zpatecni jizda byla jeste horsi a kluci prohlasili, ze uz nikdy vlakem nepojedou.

Teda, nechci te nastvat, ale ja jsem dneska byla ve meste jen tak, potrebovala jsem hnedou podprndu a bylo tak krasne, ze jsem sla v letnim tricku, otevrene paseckove sandalky, modra obloha, sem tam mracek a 25 stupnu. Na zahradce porad hodne kvete, nikde neni videt, ze zacal podzim. Je to az neuveritelne, zitra je 1.rijna. Do uterka by to melo jeste vydrzet a pak tech +/- 18. Ale i tak, cim dele to vydrzi, tim kratsi bude zima. Zatim neni potreba vecer pritapet. Dick je take rad, stihne pekne dotrit zbytek tech oken a terasove a balkonove dvere a nas baracek je kolem dokola hotovej, proste tip-top. Ale priznej, ze nam to pocasicko trochu zavidis ????. Ale abys na to zapomnela, tak jsem ti poslala recept na jablkovy dort, dosel?

Zrovna je osm vecer, jdu si poslechnout zpravy, odpoledne jsem neco zaslechla, ze se ztratilo z radaru v Brasilii letadlo se 155 lidmi, asi to spatne dopadlo a u nas zasedala vlada a ted nam sdeli novinky, tak jsem na vsechno zvedava. Ale vis co se rika, nebud zvedava, budes brzy stara.......
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » sob zář 30, 2006 11:12 pm

nerikam, ze nejsou lepsi caje,....ale je OK fakt.....rano teda vylozene chutnal:) Ted ho piju pomalu, teda piju ho po troskach celej den. Nic proi nemu nemam. Jinak myslim, ze Ely, ten kluk co jeede s Mishou, se zamillovava do Prahy. Ted jeste sehnat nekoho kdo by je zavezl na nejaky hrad! Ale Kennedy uz na tom pracuje. Mam pocit ze ted je mame oba na dalkove ovadani:) Jo dyby leteli tak to bylo levnejsi...nebo zustali u Lapa! no chybama se clovek uci!!!! A tohle byla draha chyba.
Jinak tim vlakem do Amsterodamu jsem predstav si dokonce jednou jela!Skoda ze jsem te tehdy jeste neznala:)
Recept dosel, ale zalozila jsem ho. Odmitam pect. pribrala jsem asi dve kila a ty musej dolu!!!! No rozmazila jsem se. Prisla jsem k Gerardovi a ten se na mne podivql a rekl :"Ty jsi neco pribrala!" No mel pravdu....ne moc ale.....prece jen, Tak jsem zase na tvrde diete. Nemuzu si dovolit pribirat!
To krasny pocasi ti preju. Nam dneska taky sviti slunicko, ale je jenom 9 nad nulou ale i to beru! hlavne ze nesnezi!!!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko,

Příspěvekod Bara » ned říj 01, 2006 1:45 pm

dej pokoj se snehem, i kdyz ted je takova divna moda, nosi se uz od leta kozacky k uplne letnim minisukynkam a sateckum. Hodne se nosi takove ty americke kovbojske. Tuhle modni eru uz mam take zasebou, to mi bylo asi 18. Jenze to byly tzv. letni lakove kozacky, mela jsem je bile. K tomu jsem nosila nejradeji cernou sametovou minisukni a ze stejne latky bolerko, bile vysivane a bluzu s fizim. Ani nevim kam se to podelo. To bolerko jsem tenkrat nasla na pude v harampadi, asi bylo po babicce a mama mi k tomu spichla tu sukni. Holky mi ho zavidely. Jo, jo, hlavne zdravicko.

Dneska je u nas tech slibovanych 20. Ja delam poradek na zahrade, protoze se mi nahromadilo strasne moc kvetniku, musim zasadit zase nejake cibulky, Dick natira ty dvere, ale jak zjistuji, tak uz ho to moc nebavi, ale konec uz je v dohlednu a pak to muzeme zapit, protoze mame zas na nekolik let pokoj. Momentalne je dost sucho, porad slibuji prehanky, ale neprsi. No, me to sice nevadi, je lepsi ze na ty nase dodelavky je sucho, ale protoze moje zahradka porad jeste hojne kvete, budu muset zalevat. Ale vcera bylo tepleji. Dnes stoji v novinach, ze takove teple zari bylo naposledy v r. 1706 - tedy podle holandskeho mereni, no, nevim jestli tomu muzu verit, ale co je psano, to je dano.

Ten jablkovy dort uz jsme snedli a urcite ho udelam na moje narozeniny, je prima, ze se nemusi pect.

Nejake hrady kolem Prahy jsou Konopiste a Karlstejn, trochu dale je Hluboka...myslim, ze maji v rijnu jeste otevreno. Ja se docela tesim, pojedeme asi za dva az tri tydny a urcite se zastavime take v Praze. V lete byla vedra a moc jsme toho nestihli. Ale fakt, pocasi hraje dost velkou roli, tak jsem zvedava co prinese rijen. Kazdopadne moje narozeniny, zase o rok starsi. Ja se priznam, bojim se stari. Ale to je snad jedine spravedlive na svete, ze jsme vsichni jednou mladi a pak zase stari. I kdyz jsou i taci, co to nepoznaji.....takze vlastne to take neni spravedlive.......
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » ned říj 01, 2006 2:31 pm

kdy mas narozeniny?
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko

Příspěvekod Bara » ned říj 01, 2006 6:40 pm

Tak abys vedela, ja jsem stir, ale takovej ten hodnej. Jsem narozena 29.10. a letos mi to vychazi na nedeli. Bude to trosku komplikovane, protoze Dick ma tri vnoucatka a jedno je 1.11.(od syna) a druhe 2.11.(od dcery). Holandani si na narozeniny hodne potrpi, to se musi sejit vzdy cela rodina. Sandra tj. dcera, vzdycky organizuje a planuje, na muj vkus prehani, ale dela to pro sve deti a tak do toho nemam co kecat. Chapes, ze tyhle narozeniny maji jaksi prednost. Me to tedy vubec nevadi, ale tim padem usporadam muj damsky dychanek o 1-2 tydny pozdeji, protoze pred tim budu v Cechach. Klidne bych to mohla prejit, ale to se vzdycky sejde skupinka mych kamaradek, a ty jsou z celeho sveta a tak je to pokazde mile, ukecane a usmate setkani a vsechny zboznuji cesky Bohemia sekt. Takze chapes, ze jsem z Cech opet privezla velkou zasobu. A kdyz je prilezitost se sejit, skoda toho nevyuzit.

Momentalne hrmi a blyska se, zaprselo tak, ze nebylo ani zapotrebi rozevrit paraple, ani se vzduch neproplach, kolem dokola cerno a nic .
Zitra jdu cvicit. Kazde prvni pondeli v mesici si sednem spolecne po cviceni na kafe. Je zajimave, ze ja jsem tam mezi nimi jedina cizinka.
Tady vidis, jak jsem integrovana.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
[CNW:Counter]